Deltagare på utbildning sitter vid ett bord och diskuterar.

FÖRSÄLJNING I BUTIK

Hur säljer jag mer till de kunder som kommer till mig?

I denna utbildning kommer vi att arbeta med praktisk försäljning i din miljö – en butik, en restaurang, eller en ateljé. Utbildningen ger dig verktyg för att se över din yta så att du kan sälja. Hur arbetar du med de personer som kommer och hur kan du använda din personlighet för att sälja mer.

Vi fokuserar på försäljning till konsumenter men berör också företagskunder. Det här är en praktisk utbildning och du kan direkt efter utbildningen börja använda dina nya kunskaper. Under utbildningar blandar vi föreläsning, verkliga exempel och övningar.

För vem?

Utbildningen vänder sig till dig som har en verksamhet där kunderna kommer till dig. Du arbetar inte med att åka ut till kunder på besök utan har din möjlighet att sälja när kunden är på plats. Du behöver inga förkunskaper. Om du har sålt förut så kan du här hämta nya verktyg och putsa på din förmåga.

Innehåll och omfattning (2 dagar)

Områden som vi kommer att arbeta med under utbildningen:

  • Se över din säljyta och gör det enkelt för kunden.
  • Vart kan du göra första enkla affären?
  • Hur möter du din kund när de kommer till dig och hur kan du lära dig mer om deras behov?
  • Merförsäljning - alla pratar om det, men hur säkrar du den första affären och sedan utökar den?
  • Hur hanterar och presenterar du varor av olika kvalitet och pris för att sälja rätt produkt?
  • Att sälja med ett påklistrat leende är ingen drömtillvaro. Hur använder du din personlighet i säljarbetet?

 

Under maj månad genomfördes den sista Försäljningsutbildningen B2C inom projektet.

Utbildningen är två heldagar, klockan 08.00-16.00.

 Utbildningsledare
John Johansson
John har en bakgrund som konsult, säljare och chef inom olika It-bolag. Han har suttit i företagsledningen för börsnoterade företag och startat upp It-bolag från grunden. Försäljningen har alltid var en viktig del i hela yrkeslivet. De senaste åren har han undervisat i Operativ försäljning på Yrkesutbildning Företagssäljare på Plushögskolan.

Konkreta verktyg, exempel från verkliga livet och humor är något som ofta återkommer i utbildningen. Målet är att eleven ska kunna använda de nya kunskaperna direkt efter avslutad utbildning.

Eva Solberg

Eva är civilekonom och har mångårig erfarenhet av att leda och coacha både medarbetare och chefer. Hon är utbildad ICF coach och driver idag egen konsultverksamhet inom ledarskap och organisationsutveckling. Parallellt med egna verksamheten arbetar hon även som utbildningsledare för Affärshögskolans 2-åriga säljutbildning.

Eva har erfarenhet av både nationellt och internationellt arbete med fokus på affärsutveckling, marknadsföring och varaktiga kundrelationer. Med sin förtroendegivande och engagerande personlighet utmanar hon både individer och organisationer att våga ta nästa steg i utvecklingen.

Jessica Blomqvist

Jessica har under många år varit VD och chef för både stora och små företag, nationella som internationella och framförallt i säljintensiva organisationer som tex. Trygghansa och Kinnevik-koncernen.

Hon är certifierad som coach samt inom beteendeanpassad kommunikation (DiSC). Jessica har tränat många människor inom bland annat butik, försökring och finans i att möta kunder.